ONTVANG 1,50% CASHCOINS LEGO
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
De voor- en nadelen van een goedkope zorgverzekering
28/12/2016

Je hebt misschien al 10 keer zorgverzekeringen met elkaar vergeleken en nog steeds ben je er niet uit. Het liefst wil je natuurlijk de beste zorg voor de laagste prijs, maar dat is nog niet zo makkelijk gevonden. Daarom zetten we de voor- en nadelen van een budget zorgverzekering op een rij. Dan weet jij precies waar je op moet letten en welke keuze je moet maken. Want misschien is een budget zorgverzekering niet je beste optie. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel (en andersom)...

Eerst even dit…
Want wat is een budget zorgverzekering nou eigenlijk precies? Dit is een verzekering waarbij je minder keuzevrijheid krijgt, maar daar ook veel minder premie voor hoeft te betalen per maand. Je kunt dus niet zomaar elk ziekenhuis binnenstappen tegen de afgesproken lage premie. Doe je dat wel? Dan betaal je een hoge eigen bijdrage van misschien wel honderden tot duizenden euro’s.

Wat is het voordeel?
‘Oké, dus wat is dan het voordeel van een budget zorgverzekering?’, vraag je je misschien af. Ten eerste is de maandelijkse premie stukken lager dan bij andere verzekeraars. Dit is vooral in je voordeel als je de dokter in geen jaren hebt gezien, je (bijna) geen gezondheidsklachten hebt en beschikt over een spaarpotje waarvan je eventuele zorgkosten makkelijk van zou kunnen betalen. In zo’n geval kan een budget zorgverzekering iets voor jou zijn.

En het nadeel?
Dat klinkt goed, weinig maandlasten. Maar er zijn natuurlijk wel nadelen. Want meestal krijg je minder keuzevrijheid. Kijk dus, voordat je overstapt naar een budget zorgverzekering, eerst even naar het aantal ziekenhuizen waarbij je ‘kosteloos’ terecht kunt. En check meteen of deze bij jou in de buurt zijn. Zo kan het zijn dat de arts van jouw keuze in een ziekenhuis actief is, maar moet je wel 25% van de behandeling zelf betalen. Ga je dan liever voor een ander ziekenhuis of betaal je de kosten zelf?

Een budget zorgverzekering: ja of nee?
Conclusie: een budget zorgverzekering is een prima keuze als je goedkoop uit wilt zijn en maandelijks zo min mogelijk wilt betalen. Maar stel: je loopt een blessure op en je moet onverwachts toch naar het ziekenhuis, dan moet je wel de kosten kunnen betalen. Houd daar wel rekening mee en denk er goed over na voordat je overstapt naar een (budget) zorgverzekering.

Check ook hier het complete aanbod (budget) zorgverzekeraars en stap meteen over!

   
Close
3,00% CashCoins
Ontvang 15% korting bij IXXI
Code:IXXI15
ONTVANG 1,50% CASHCOINS LEGO
visit register click click