Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
DIY lampion voor Sint Maarten!
07/11/2016

Het is weer tijd voor Sint Maarten! Voor kinderen 1 groot feest, want ze mogen langs de deuren om snoep op te halen in ruil voor een liedje. Naast het zingen van een liedje hoort hier natuurlijk ook een mooie lampion bij. Je kan deze kopen in de winkel, maar je kan het ook zelf maken zonder dat dit veel geld hoeft te kosten. Je zal zelfs goedkoper uit zijn dan een kant-en-klare lampion van de winkel. Ter inspiratie hebben wij 3 leuke DIY lampionen + knutsel instructies voor je op een rijtje gezet.

De fles-lampion
Wist je dat je van een fles heel eenvoudig een lampion kan maken? Je hebt hier niet veel meer voor nodig dan een lege fles, touw, verf, schuurpapier, schaar, kwasten en eventueel nog wat versierspulletjes.  Snijd de bovenkant (vanaf circa 2 centimeter onder de dop) van de fles er voorzichtig af. Schuur de buitenkant een de fles met een schuurpapiertje. Je kan nu beginnen met verven. Het leukste voor de kinderen is natuurlijk om dit zelf te doen. Laat je fantasie er helemaal op los. Als je klaar bent met verven kan je eventueel nog wat versieringen op de fles plakken. Denk bijvoorbeeld aan ogen indien je een poppetje van de fles hebt gemaakt. Als ook de versieringen klaar zijn zal je de fles even moeten laten drogen. Wanneer de verf droog is, maak je aan de bovenkant vlak onder de rand 2 gaatjes. Knoop hier een touwtje aan zodat je de lampion aan het lichtje kan hangen. Voila, je hebt een zelfgemaakte en super originele lampion!

Papier maché lampion
Om een papier maché lampion te maken, zal je iets meer geduld moeten hebben en eigenlijk ook ieder eerder moeten beginnen met maken. Maar het resultaat zal er zeker zijn! Om deze lampion te maken zal je nodig hebben: oude kranten, ballonnen, behanglijm, verf, kwasten en touw. Bereid de lijm zoals op de verpakking staat aangegeven, schuur de oude kranten in langwerpige stukken en blaas een ballon op. Je kan nu echt van start gaan. Dompel een stukje krant helemaal onder in de behanglijm en plak deze op de ballon. Doe dit totdat de ballon helemaal bekleed is met heel veel laagjes. Zorg wel dat je bij de knoop een klein cirkeltje open houdt om uiteindelijk het lampje doorheen te kunnen doen. Nu zal de lijm minstens 24 uur moeten uitharden.

Als de lijm hard is, kan je beginnen met versieren. Dit kan je het beste doen met verf. Laat ook hier je fantasie zijn eigen weg gaan. Als ook de verf droog is, kan je de ballon lekprikken. Als je het goed gedaan hebt, blijft de papier maché goed in vorm. Maak vlak onder de rand aan de bovenkant 2 kleine gaatjes en knoop hier het touw aanvast zodat je jouw lampion aan het lichtje kan hangen.

Wil je nog een stapje verder gaan met de papier maché? Kies er dan niet voor om een ballon te bekleden, maar kippengaas. Kippengaas kan je in een unieke vorm buigen. Dit kost wel een hoop tijd!

DIY maar geen tijd?
Wil je wel zelf een unieke lampion maken maar heb je geen tijd? Om tijd te besparen kan je een neutrale lampion kopen en deze vervolgens met bijvoorbeeld verf oppimpen. 

Of koop hier een kant-en-klare lampion!

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Hobbymax 3,00% CashCoins

Hobbymax

Shop met korting jouw materialen voor alle hobby's bij Hobbymax

Naar de actie
visit register click click