Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Eerste levensjaar van je kind: must do's
01/05/2017

Ben je of wordt je dit jaar papa of mama? Een hoop bijzondere momenten staan op je te wachten. De eerste woordjes, stapjes, zitten, eten, alles is bijzonder. Er zijn een aantal dingen die je volgens ons absoluut moet doen om alles uit de eerste kostbare jaren van jouw kindje te halen.

Leg alles vast
Je kan dingen vaak maar één keer beleven. Zeker wanneer iets zo vliegensvlug aan je voorbij gaat, zou je het graag nog eens willen herbeleven. Bijvoorbeeld het maken van de eerste stapjes. We kunnen je daarom absoluut aanraden om een videocamera aan te schaffen en alle bijzondere momenten met je kindje te filmen. Zo kan je zelf die unieke momenten nog eens herbeleven en wanneer je kind ouder is, is er toch niks leuker dan zo’n filmpje van jezelf terug te zien? Natuurlijk kan je met je smartphone ook filmen, maar onze ervaring leert dat het erg handig is om gewoon een videocamera bij de hand te hebben.

Doe een fotoshoot
Hoewel je zelf soms denkt dat je een fantastische fotograaf bent en wellicht wel honderden foto’s van jouw uk op je telefoon hebt staan, is een fotoshoot niet te evenaren. De fotograaf heeft oog voor detail, maakt fantastische familiekiekjes en wanneer de fotograaf gespecialiseerd is in babyfotografie, weet hij ook hoe hij jouw kindje goed op de foto kan krijgen. Je zal namelijk zelf wel eens gemerkt hebben dat je uk goed op de foto krijgen echt een heel karwei is. Wij zeggen dus: doen!

Geniet!
Hoewel je vast en zeker denkt dat je aan het genieten bent, kan je er echt nog veel meer uithalen. Neem eens spontaan wat dagen vrij en ga lekker met je kersverse gezinnetje een weekendje weg. Even weg van alle drukte en quality time met je gezin. Zo kan je heel puur van elkaar genieten. Voor een weekendje weg hoef je niet eens een dikke portemonnee te hebben. Boek bijvoorbeeld via Hotelkamerveiling super voordelig. Of ga een dagje naar de kinderboerderij, dierentuin of ander uitje. Hoe leuk is het om de reactie op dieren van je kindje te zien?

 Maak een fotoboek
Zoals je uit onze eerdere tips misschien al wel begrijpt, draait het eerste jaar om genieten, vastleggen en herbeleven. Hoe cliché het ook klinkt, het eerste jaar vliegt gewoon voorbij. Een fantastische herinnering aan dit eerste jaar is een fotoboek. Plak hier ook bijzondere  dingetjes is zoals wat haartjes van de eerste knipbeurt, een bandje van het ziekenhuis,  schrijf hier wat de eerste woordjes van je kindje waren en ga zo maar door. Het eerste levensjaar van jouw kindje gebundeld in 1 boek. Wedden dat jij hier nog jaren lang doorheen zal bladeren? Ga direct aan de slag met een boek!

   
visit register click click