Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Het eigen risico: hoe werkt dat precies?
18/12/2016

De decembermaand staat niet alleen in het teken van Sinterklaas, Kerstmis en de jaarwisseling, ook het overstappen van zorgverzekeraar staat op het programma. Dit is dé maand om over te stappen. We hebben inmiddels al van alles verteld over aanvullende verzekeringen en of je los of apart moet verzekeren, maar nog niet over het eigen risico. Wat is dat eigenlijk precies en hoe werkt het? Lees mee!

In 2016 is het verplichte eigen risico €385,- en dat blijft voor 2017 precies hetzelfde. Geen stijging dus! Dit is het bedrag dat iedereen moet betalen, ongeacht verzekering of verzekeraar. Je betaalt dus altijd de eerste €385,- aan zorgkosten (die buiten je standaard verzekering vallen) zelf. Hierbij kun je denken aan dingen als medicijnen, lenzen of een bepaalde therapie. Is het eigen risico op? Dan krijg je de zorg uit de basisverzekering volledig vergoed.

Maar… je kunt je eigen risico ook verhogen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je maandpremie. Je kunt je eigen risico met maximaal €500,- verhogen. Als je hiervoor gaat, heb je dus een eigen risico van in totaal €885,- (en is je maandpremie dus het laagst). Maar.. (ja, er is een maar!), doe dit vooral als je gezond bent én een groot bedrag in één keer kunt betalen, mocht dat nodig zijn. Moet je helaas regelmatig naar de dokter of het ziekenhuis? Dan is het misschien niet verstandig om je eigen risico met het maximum te verhogen. Dat is dan… op eigen risico!

Ben je van plan om over te stappen van zorgverzekering? Op deze zorgpagina vind je alle zorgverzekeraars én je geeft je saldo meteen een boost!

   
visit register click click