Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Hoe koop je een goed pak?
10/05/2017

Ben je van plan een pak te kopen? Dit is best een investering en daarom misschien goed om te weten waar je op moet letten. Nog belangrijk dan de onderstaande tips, is dat jij je lekker voelt in je pak. Het moet lekker zitten en jij moet je er comfortabel in voelen.

Kies je gelegenheid
Met welke gelegenheden wil je het pak gaan dragen? Bijvoorbeeld naar kantoor, bruiloft of voor je vrije tijd. Voor kantoor is een donker pak geschikt met eventueel een krijtstreep. Een klassiekere uitstraling wordt hier veel gedragen. Een zwart of donkerblauw pak past beter bij speciale gelegenheden zoals een bruiloft. Voor je vrije tijd kan je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Weet je maat
Een pak kan nog zo duur zijn, maar als het niet de juiste maat is zie het er gewoon niet mooi uit. Lees daarom altijd de productspecificaties, zodat je kan inschatten welk pak goed bij jouw lichaam past. Let erop dat het jasje gemakkelijk dicht moet kunnen, de schoudervulling niet voorbij je eigen schouders moeten uitpuilen, de broek bij rechtstaan net op de bovenkans van je schoen moet rusten en dat het pak comfortabel (dus absoluut niet strak) zit. Je zal misschien wat moeten passen om te ontdekken welke maat voldoet aan deze eisen.

Welke uiterlijke kenmerken wil je?
Doordat pakken vrij tijdloos zijn, spelen fabrikanten met andere kenmerken, zoals het aantal knopen, de zakken, de revers en een split. Een jasje kan 1 maar ook wel 3 knopen hebben. Daarnaast kan het jasje over een dubbele knopsluiting beschikken.  Ook met de zakken valt er veel te variëren:  paspelzak, opgenaaide zak, plooizak, steekzak en ga zo maar door. Dit bepaalt deels het uiterlijk van het jasje en daarom is het goed hierop te letten. Ook de revers bepalen het uiterlijk van het jasje. Zo kan je kiezen uit revers met en zonder inkeping. Een doorlopende revers is erg klassiek en een revers met inkeping geeft een leuke speelse touch aan je pak.

Bespaar op je uitgave
De beste tip die we je kunnen geven: Bestel met cashback. Zo kan je een hoop besparen op jouw dure aankoop. Shop bij 1 van onze shops zoals wehkamp.nl, OTTO, Suitable en meer en shop met cashback.  

   
visit register click click