ONTVANG 1,50% CASHCOINS LEGO
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Hoe stap je over van zorgverzekering?
30/11/2017

Het overstappen van een zorgverzekering kan jou veel opleveren, zo kan je bijvoorbeeld een betere premie krijgen of een betere dekking. Jouw zorgbehoefte kan elk jaar weer veranderen dus het is verstandig om te kijken of het handig is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Maar hoe stap je nou eigenlijk over naar een andere zorgverzekering.

Huidige verzekering opzeggen 
Voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit is het belangrijk dat je je huidige zorgverzekering opzegt. Als je voor 31 december overstapt hoef jij zelf niet je huidige zorgverzekering op te zeggen, dit wordt dan geregeld door je nieuwe zorgverzekeraar. Als je overstapt na 31 december moet je zelf je huidige zorgverzekering opzeggen, dit moet je dan wel doen voor 31 december.

Wanneer mag ik overstappen
Als alle premies bekend zijn gemaakt door de verzekeraars mag je weer overstappen, deze premies zijn inmiddels al even bekend. In principe heb je tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluit, maar het handigste is om dit te doen voor 31 december. Als je namelijk voor 31 december overstapt wordt jouw huidige verzekering automatisch opgezegd.

Word ik direct geaccepteerd?
In de meeste gevallen word je bij een overstap van zorgverzekering direct geaccepteerd. Er geldt namelijk voor de basisverzekering een acceptatieplicht. In enkele gevallen kan je afgewezen worden voor een aanvullende verzekering.

Ben jij van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Kijk dan eens op deze pagina en vergelijk alle zorgverzekeraars.

   
Close
5,00% CashCoins
Nieuwe klanten: -25% + gratis verzending bij Myprotein
Code:25AFF
ONTVANG 1,50% CASHCOINS LEGO
visit register click click