Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
In 5 stappen je kerstboom versieren
09/12/2016

Zodra Sinterklaas het land uit is, komt de kerstboom in huis. Of je nou gaat voor een echte Nordmann of een prachtige nepperd; hij moet worden opgetuigd. Voor iedereen die zich afvraagt wat de beste manier is (zonder onhandig geklungel met die lichtjes), of gewoon eens wat anders wil dan de voorgaande 10 jaren; ziehier een paar tips.

1. De lampjes
Elk jaar is het weer een gedoe: de lampjes. Sta jij ook hevig te vloeken omdat je de lichtslinger niet uit de knoop krijgt (of helemaal niet de kerstboom in krijgt)? Herkenbaar! Begin daarom eerst altijd met het ophangen van de lampjes in de boom, dat scheelt een hoop gevloek als de kerstballen er al in hangen. Hang eerst op gevoel de lampjes in de kerstboom en kijk daarna van een afstand of de boel een beetje mooi verdeeld is. Dit kun je het beste testen door alle lampen uit te doen, behalve de lampjes in de kerstboom, die laat je aan. Daarover gesproken: check altijd eerst even of de lampjes nog wel werken. Het zou zonde zijn als ze er ein-de-lijk in hangen, maar het vervolgens niet doen…

2. De onderkant bedekken
Bedek de onderkant van de kerstboom met een mooi kleed of doek. Zo werk je niet alleen de snoeren van de lichtjes weg, je bedekt ook de (niet altijd zo mooie) kerstboomstandaard. Heb je geen groot doek in huis? Er zijn speciale kerstboomrokken, maar je kunt natuurlijk ook een (oud) tafelkleed of mooi inpakpapier gebruiken. Dat scheelt ook weer geld in de dure decembermaand.

3. De slingers ophangen
Kerst is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Of toch niet? Als geen slingers gaat ophangen, dan kun je deze stap natuurlijk overslaan. Als je wél van plan bent om je boom te versieren met slingers, dan volgt deze stap ná het ophangen van de lampjes en vóór het ophangen van de kerstballen. Hang de slingers trouwens niet aan de puntjes van de takken, maar iets dieper in de boom. Zo creëer je meer diepte en kun je straks je kerstballen ook goed kwijt.

4. Versieren maar!
En met ‘versieren maar!’ hebben we het nog niet over kerstballen, maar over versiering als strikken, bloemen, takken, enzovoorts. De grote accessoires hang je onderaan, de kleinere doe je bovenaan de boom. Deze vorm van versiering kun je wat dieper in de kerstboom steken en hang je niet aan de takken, daar komen natuurlijk de kerstballen.

5. Alle kerstballen verzamelen
Over die kerstballen gesproken; die ga je nu ophangen. Werk van boven naar beneden en hang verschillende vormen door elkaar voor een verbluffend resultaat. Ben je klaar? Kijk er nog even naar van een afstandje en vul eventuele lege plekken op. En tot slot: zet je natuurlijk de piek op de boom!

En dan nog wat algemene tips…
- Werk altijd van boven naar beneden
- Gebruik bij voorkeur niet meer dan 2 kleuren en let een beetje op de kleuren van je interieur. Twee kleuren die bij vrijwel elk interieur passen, zijn goud en zilver
- Gebruik je wel meer dan 2 kleuren? Kies dan ton sur ton (verschillende tinten van dezelfde kleur) of ga juist voor contrasterende kleuren voor een mooi effect. Oh denneboom, wat zijn je takken wonderschoon!

Maar waar shop je leuke kerstversiering? Bij Wehkamp, Blokker of HEMA, bijvoorbeeld!

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Blokker 1,88% CashCoins

Blokker

Huishoud, speelgoed, tuinmeubilair en luxe producten koop je met korting bij Blokker.

Naar de actie
visit register click click