Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Sterke WiFi met deze tips
06/07/2017

Waarschijnlijk ervaar ook jij het: niet overal in huis werkt de WiFi even goed. De hoewel het bereik circa 10 tot 15 meter is, is de reden hiervoor vrij simpel: het signaal wordt matiger indien het door muren of vloeren heen moet. Er is toch niks zo irritant als wanneer je lekker Netflix zit te kijken en ineens het beeld stilstaat omdat de WiFi verbinding zwak is? Het wordt dus hoog tijd dat we daar wat aan gaan doen!

Herstart de router
Vaak heeft de router even een reset nodig om weer op volle toeren te kunnen werken. Hoe reset je een router? Schakel de router uit en haal vervolgens alle kabels uit de router. Laat dit voor minimaal 1 minuut zo en sluit de router vervolgens weer aan op de kabels. Je kan de router nu weer aanzetten en vervolgens zal deze gaan opstarten. Dit kan wat langer duren dan normaal. Het duurt misschien even, maar als resultaat heb je voorlopig een betere WiFi verbinding.

Verplaats de router
Stel dat je een huis hebt met 3 woonlagen en de router staat op de eerste woonlaag, dan heb je waarschijnlijk op de 2 andere etages slechtere verbinding. Een oplossing is dus om je router te verplaatsen naar de middelste woonlaag. Hierdoor staat de router centraler en zal je overal gelijkmatigere verbinding hebben.  

WiFi versterker
Voor een sterke WiFi verbinding in iedere ruimte is het aan te raden een WiFi versterker aan te schaffen.  Dit is tevens de meest simpele manier om de WiFi verbinding te verbeteren. Er zijn verschillende soorten versterkers. Er zijn handige huis, tuin en keuken versterkers die je in het stopcontact steekt en klaar is kees. Ook zijn er versterkers die zo ongeveer een hele camping van een sterke WiFi verbinden kunnen voorzien. Voor een normaal huishouden is zo’n simpele versterker meer dan prima.

> Bestel direct een WiFi versterker bij Coolblue en reken af met slechte WiFi verbinding.

Router met hoger zendvermogen
Op dit moment heb je waarschijnlijk een eenvoudige router welke je van je internet provider bij je pakket ontvangen hebt. Het zendvermogen van deze routers is niet heel hoog. Het is heel simpel: hoe hoger het zendvermogen, hoe sterker de WiFi verbinding is. In Nederland mag dit zendvermogen 100mw zijn, terwijl de gratis routers vaak 50mw zendvermogen hebben. Een router met hoger zendvermogen zal je dus helpen met een betere WiFi verbinding. Als je op zoek gaat naar een betere router, let er dan om dat deze een zendvermogen van minmaal 50mw en maximaal 100 mw heeft.

> Bestel direct een router met hoog zendvermogen bij Coolblue.

 

 

   
Close
2,00% CashCoins
4 halen, 3 betalen op A-merken banden bij Euromaster
Code:
visit register click click