Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Tips tegen snurken
11/05/2017

Word jouw nachtrust bruut verstoord door het gesnurk van jouw partner? Of snurk je zelf en zou je er graag wat aan willen doen? Op de markt zijn allemaal middeltjes te verkrijgen om snurken tegen te gaan, maar wat helpt nu echt tegen snurken? Wij gingen op onderzoek uit. 

Waar komt het door?
Snurken is het geluid wat ontstaat met ademhalen door verstopte luchtwegen. Zo kan het dat je alleen snurkt wanneer je erg verkouden bent omdat alleen dan de luchtwegen verstopt zijn. Ook overgewicht speelt een grote rol bij snurken. Het extra gewicht drukt op bijvoorbeeld de longen, wat uiteindelijk voor gesnurk zal zorgen. Roken is ook niet bevorderlijk. Dit kan irritaties in de luchtwegen opleveren wat voor verdikkingen en dus verstoppingen kan zorgen.  

Wat kan je ertegen doen?
Is er sprake van overgewicht of roken? Dan zijn dit de twee eerste actiepunten om het snurken tegen te gaan. Met prettige voedingsprogramma’s zoals Weight Watchers val je met hulp de nodige kilo’s af. Ook rokers staan er niet alleen voor. Er zijn een tal van producten te koop om met roken te stoppen. Denk bijvoorbeeld aan nicotine kauwgom.

Zijn overgewicht of roken niet op jou van toepassing? Dan zijn er nog een heel hoop andere oplossingen: keelspray, neusstrips, neusspreiders en anti –snurk beugels. De effectiviteit is per persoon verschillend. Zo ervaart niet iedereen ieder middel als even prettig. Toch kiezen veel mensen voor neusspreiders om het snurken te bestrijden. Dit werkt goed, maar is voor de snurker even wennen. Middels een buisje in je neus maak je plaats voor een goede ademhaling zonder gesnurk.

Heb je alles geprobeerd en niks helpt? Dan zit er wellicht niks anders op dan als partner een stel goede oordoppen te kopen. Vergeet niet te bestellen met cashback en bespaar zo op de nodige kosten tegen het snurken.

   
visit register click click