Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Tips voor een geslaagde BBQ
24/05/2017

Het mooie weer is eindelijk aangekomen en dat betekent dat het tijd is om de barbecue aan te steken. De barbecue begint steeds populairder te worden, want barbecueën gaat nu verder dan enkel wat hamburgers, speklappen en kipsaté op het vuurleggen. Het is een feestje! Wat heb je nodig voor een geslaagde barbecue?

Wat heb je nodig voor een geslaagde barbecue?
- een barbecue
- houtskool of briketten
- aanmaakblokjes
- vlees en vis
- salades, sausjes en stokbrood

Investeer in een goede barbecue
Is er verschil in barbecues? Ja dit is er echt! Met een uitgebreidere barbecue is meer mogelijk. Door het creëren van warmtezones (wat dus mogelijk is met een uitgebreidere barbecue) kan je naast grillen ook roken en langzaam garen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Zo bestaan er hele buitenkeukens inclusief een wokpan, kookpan en noem maar op. Ook zijn er super veel handige accessoires. Ben jij bijvoorbeeld geen ster in het aansteken van de barbecue? Met een brikettenstarter kan echt iedereen de barbecue aan krijgen.

De boodschappen doen
Voor het barbecue seizoen liggen de winkels vol met gemarineerd vlees en vis. Dat is handig als je last minute bedenkt de barbecue aan te steken of als je gewoon geen zin heb uren in de keuken te staan. Met een beetje geluk zijn er speciale pakketten met van alles wat, gehakt, rund, varken, kip en vis. Je hebt nu enkel nog een salade nodig, stokbrood en wat sausjes en klaar ben je. Wellicht een verfrissend drankje om het feest compleet te maken. Ga niet slepen met boodschappen, laat de boodschappen naar jou toekomen. Bestel bij COOP, ah.nl of PLUS en ontvang ook nog eens cashback!

Grootmoeders tip!
Het minst leuke van barbecueën is natuurlijk dat er opgeruimd en schoongemaakt moet worden. De barbecue moet schoon en dat is echt een rotklus. Met deze tip maken we dit klusje misschien iets leuker. Je kan het zelf zowat vanuit je luie stoel doen. Het antwoord is: soda. Vul een teiltje met warmwater en voeg hier wat soda aan toe. Je hoeft enkel het barbecuerooster in het teiltje te leggen en na een halfuurtje weken is het vuil weg en het rooster zo goed als nieuw.

   
visit register click click