Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Wat zit er in je basispakket?
17/11/2017

Iedereen is verplicht een basisverzekering af te sluiten, tot je 18e hoef je hier geen premie voor te betalen. De overheid bepaalt ieder jaar de inhoud van het basispakket en de zorgverzekeraar bepaalt de prijs. Maar wat is nou precies het basispakket en wat zit er in? Nog voor veel mensen is dit niet helemaal duidelijk en daarom hebben wij het voor je op een rijtje gezet.

Wat is een basisverzekering?
Je bent verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten als je woont of werkt in Nederland. Dit is een verzekering voor de kosten van zorg uit het basispakket. De zorgverzekeraars moeten iedereen accepteren die zich aanmeldt, ze mogen niemand weigeren hoe hoog het risico ook is.

Wat kost een basisverzekering?
Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd met een van hun ouders, zij worden bijgeschreven op de polis van een van hun ouders. Vanaf je 18e betaal je wel zelf premie voor je zorgverzekering. Naast je premie betaal je ook nog een eigen risico.

Wat zit er in je basisverzekering?
Met een basisverzekering ben je onder andere verzekerd voor:
- Huisartsenzorg
- Behandelingen in het ziekenhuis
- Geneesmiddelen
- Verloskundige zorg en kraamzorg

Ben je van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekering? Op deze zorgpagina vind je alle zorgverzekeraars, stap over en geef je saldo een flinke boost.

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Postcode Zorgcollectief 6,25 CashCoins

Postcode Zorgcollectief

Bereken je zorgpremie bij Postcode Zorgcollectief en ontdek jouw korting!

Naar de actie
visit register click click