Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Woontrends: Cactussen!
05/07/2016

Je kent het wel: je koopt leuke nieuwe bloemen of planten voor in de woonkamer en na een maand kan je ze weer weggooien omdat je simpelweg geen groene vingers hebt. Toch jammer want je had graag een leuke kamerplant willen hebben! Overweeg daarom om een cactus of vetplant in de woonkamer te zetten want hier voor zijn groene vingers niet nodig!

De cactus kennen we natuurlijk allemaal van  films over het wilde westen en we weten dat je hier liever niet met je billen in terecht wilt komen. Maar de cactus is ook enorm leuk om in huis te hebben! Je zal er geen omkijken naar hebben en toch heb je iets groens in huis! De cactus is eigenlijk een verzamelnaam voor alle stekelachtige planten die goed tegen droogte kunnen.  Er zijn namelijk zo’n 300 verschillende soorten cactussen die allemaal verschillend zijn. Dit verschil kan zitten in de gemiddelde lengte of breedte, het geven van bloemen, de vorm van de stekels en de vorm van de cactus zelf.

Bloemen
Bloemen? De cactus heeft toch alleen stekels? Nee het is echt waar, sommige cactussen geven werkelijk prachtige bloemen. Het is wel lastig om te zien welke bloemen in welke kleur een cactus zal gaan geven. Hiervoor zal je echt hulp moeten vragen van de verkoper. De cactus heeft geen water nodig om bloemen te geven. Er wordt gezegd dat wanneer de cactus bloemen geeft, het een schreeuw is om water. Of dit een fabeltje of een feit is, is onbekend.

Verzorging
Een cactus kan je gerust voor een langere periode geen water geven. Erg handig indien je hier niet zo consequent mee bent. Hoe je de cactus dan wel moet verzorgen? Dat hangt af van een aantal factoren. Heb je de cactus binnen staan, dan heeft de cactus genoeg aan 1 maal per maand. Wanneer je de cactus buiten hebt staan zal je er iets meer naar om moeten kijken. Veel cactussen kunnen niet tegen vorst en van te veel water zal de cactus van binnen gaan rotten. Zorg daarom bij veel regenval dat de cactus droog staat en plaats de cactus bij vorst op een warmere plek.

Woontrend
De cactus is niet alleen erg handig indien je geen groene vingers hebt, maar is op dit moment ook ontzettend populair. Er worden ook allerlei leuke manieren bedacht om de cactus te potten. Zo zetten veel mensen heel veel kleine verschillende soorten cactussen in 1 grote schaal, verschillende groottes in verschillende potjes, met een glazen pot er overheen en ga zo nog maar even door. Je kan eindeloos creatief met de cactus bezig blijven.

Dus waarom is het een echte aanrader om cactussen als kamerplanten te nemen? Ze vragen weinig aandacht, echt iedereen kan cactussen houden, ze zijn ontzettend hip en ze geven mooie bloemen!

 

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Plantje.nl 3,50% CashCoins

Plantje.nl

Plantje.nl heeft het grootste online assortiment binnen -en buitenplanten tegen aantrekkelijke prijzen!

Naar de actie
visit register click click